Om företaget

Nordic Flanges Group är den ledande leverantören av industriflänsar i Norden. Vår affärsidé är att med marknadens bästa kundservice leverera flänslösningar i rostfritt, aluminium och stål. För att uppfylla våra kunders höga krav på effektivitet, flexibilitet och kvalitet är vårt erbjudande baserat på både egenproducerade och handlade produkter med kundanpassade logistiklösningar. Koncernen kombinerar i Sverige och Finland egen tillverkning och utveckling med handels- och agenturverksamhet inom utvalda teknikorienterade industrisegment.

Nordic Flanges AB, som ingår i Nordic Flanges Group AB (publ.), är beläget i Själevad, Örnsköldsvik. Dessutom har koncernen produktionsanläggningar och försäljningskontor i Kronoby (Nordic Flanges Oy) och Kalajoki (Ferral Components Oy) i Finland och försäljningskontor i Stockholm.

Nordic Flanges Group AB har ca 110 anställda och årsomsättningen uppgår till drygt 220 miljoner SEK. Nordic Flanges Group AB är registrerat på First North och huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Tillverkning av flänsar

Nordic Flanges är en nordisk tillverkare av flänsar. Vi har en hög produktionskapacitet tack vare en modern verkstad och kan därmed möta de flesta kundkraven.

Godkännanden

Vi är certifierade av TÜV, Bureau Veritas, Germanischer Lloyds, Lloyds Register, NORSOK M650, TR-GOST, Inspecta och DNV.

Lagerhållning

Vi erbjuder ett komplett sortiment av flänsar, kragar, svetsringar och lösfläns, både standard och specialprodukter.

Rostfritt stål

Rostfritt stål

Vi tillverkar och lagerhåller svetsflänsar och svetsringar i rostfria stål. Vi marknadsför och distribuerar flänsar, kragar, svetsringar och lösfläns i rostfritt stål.

Klicka här för att läsa mer.

Kolstål

Kolstål

Vi tillverkar plana flänsar i kolstål. Vi lagerlägger ett flertal typer av flänsar i kolstål.

Klicka här för att läsa mer.

Aluminium

Aluminium

Egen tillverkning av siluminflänsar enligt DIN 2642, DIN 2527 blindfläns och DIN 2673 flänsar för plaströr. Specialflänsar offereras på begäran. Legotillverkning och kundanpassade specialprodukter offereras på förfrågan.

Klicka här för att läsa mer.

Laboratorium

Laboratorium

Våra laboratorium finns även tillgängliga som tjänst för våra kunder.

Material

Material

Rostfritt stål, syrafast stål, duplex, super duplex, superaustenitiska stål, titan, aluminium, kolstål, tryckkärlsstål